Zina Geadopteerd

Lieve, vrolijke hond.

Zina is door een stichting naar Nederland gehaald. Ze kwam toen bij een gezin terecht met een andere hond. De andere hond was erg druk en lomp, wat niet prettig was voor Zina en waardoor ze zich bedreigd voelde. Ze ging dus van zich afsnauwen om zichzelf te beschermen. Helaas interpreteerde haar toenmalige baasje dit anders en werd Zina uit onwetendheid als boosdoener aangewezen in deze situatie. Zina is toen even bij ons op pension gekomen, zodat wij konden kijken wat voor een hond ze precies was en of ze sociaal naar andere honden was. Hier werd al snel duidelijk dat Zina een heel leuk open en vrolijk karakter had en ze prima met vrijwel alle honden overweg kon. Toch wilde haar bazinnetje het niet nog eens met begeleiding proberen om de honden in balans bij elkaar te brengen en is er besloten voor afstand.

Bij ons laat Zina zich nog altijd als een vrolijke meid zien, die het leven positief inziet. Ze kan met veel honden goed overweg en is meestal wel een erg makkelijke hond. Wanneer ze te weinig sturing en slaap krijgt, wordt ze wel wat vocaal en kan ze dus wat onnodig gaan blaffen. Met de juiste sturing valt dit echter al gauw weer weg. In een nieuwe omgeving, dus na een adoptie, zou dit gedrag in het begin wel even de kop op kunnen steken omdat een adoptie voor een hond natuurlijk erg spannend en stressvol is. Ze zou dan bijvoorbeeld op bezoek kunnen gaan blaffen, al zal dit snel minder worden eens ze gewend is.

We zoeken voor Zina een leuk, actief gezin, dat lekkere wandelingen met haar kan gaan maken. Zina is nog jong en lekker sportief, dus ze heeft wel haar beweging en uitdaging nodig. Ze kan eventueel bij een andere hond geplaatst worden, maar zal het ook prima doen als beginnershond. Andere huisdieren zijn ook geen probleem voor Zina, al zal de introductie natuurlijk altijd even rustig begeleid moeten worden. Kinderen vindt Zina leuk, dus ook deze zijn geen probleem!

Kruising

Teef - gesteriliseerd

23/01/2018

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja