Jack

https://www.stichtinganimalsfaith.nl/web/image/product.template/106/image_1920?unique=7a0c69f

Lieve, maar onzekere en soms pittige jongen.

Jack is door een stichting met ongeveer 6 maanden vanuit Griekenland naar Nederland gehaald. Hij werd toen direct bij zijn laatste eigenaar geplaatst, maar deze omschakeling was natuurlijk veel en heftig voor een jonge hond als Jack. Hij was dan ook behoorlijk van slag, wat zich uitte in grommen. Dit begon bij grommen wanneer hij eten had, maar door te weinig sturing ging hij steeds meer grommen onder steeds meer omstandigheden. Uiteindelijk leidde dit tot een bijtincident toen de eigenaar Jack het tuig om wilde doen en Jack dit te spannend vond. Helaas gaf de stichting geen hulp of begeleiding hierbij, behalve een schriftelijk document met wat tips van de gedragsdeskundige van deze stichting. De gedragsdeskundige had Jack echter helemaal niet gezien. De tips hadden dan ook niet het gewenste resultaat. De stichting wilde Jack ook niet terugnemen nadat meneer gebeten was en het niet meer zag zitten met hem en opperde euthanasie. De dierenarts wilde dit echter alleen doen wanneer een gedragsdeskundige schriftelijk wilde verklaren dat dit nodig was en meneer vond logischerwijs geen gedragsdeskundige bereid om deze verklaring af te leggen, aangezien het gedrag van Jack prima te verklaren was. Via allerlei kanalen werd meneer op ons geattendeerd en uiteindelijk is Jack dan ook bij ons afgestaan.

Het viel ons bij binnenkomst direct op hoe moe en overprikkeld Jack was. Hij was wel heel lief, hetzij wat verlegen naar nieuwe mensen. Met het ontmoeten van nieuwe mensen heeft hij dan ook wat hulp nodig, hij kan flink uitvallen wanneer hij niet goed begeleid wordt. Wanneer er geen druk op hem gelegd wordt en mensen niet meteen in zijn persoonlijke zone treden, maar hem de kans geven om te acclimatiseren, ontdooit hij wel snel. Mannen vindt hij, zoals de meeste honden, spannender dan vrouwen. Jack was duidelijk weinig gewend en wij zijn dan ook druk aan de slag gegaan om hem goed te socaliseren door hem veel van de wereld te laten zien met de juiste sturing. Dit ging heel goed, totdat Jack om hem verder te socialiseren naar een ander trainingscentrum is gegaan. Hier kwam hij helaas zowel gedragsmatig als medisch heel slecht van terug. Jack's gedrag is vele malen erger dan ooit geweest en doordat hij nu ook ziek is, is het moeilijk hier aan te werken.

Jack de diagnose EPI gekregen, sinds hij terug is: Exocriene Pancreas Insufficientie. Dit houdt in dat Jack zijn alvleesklier niet genoeg verteringsenzymen aanmaakt. Die dienen wij hem daarom toe over zijn voer. Jack kan zonder deze enzymen geen voedsel verteren. Helaas is EPI onomkeerbaar en zal hij zijn hele leven de enzymen gesupplementeerd moeten krijgen. Het was even flink zoeken naar een goede balans in supplementen en voeding voor Jack, maar momenteel gaat dit gelukkig goed.

Daar Jack ziek is en niet het makkelijkste gedrag vertoont, zijn wij eigenlijk alleen op zoek naar een plek waar hij rustig oud mag worden. Als stichting zijn wij bereid alle kosten te dragen voor de rest van Jack zijn leven. In het asiel heeft hij echter teveel stress. Idealiter wordt Jack als buitenhond geplaatst, met een fijn binnenverblijf waar hij zelf in en uit kan. Een vriendinnetje erbij zou fantastisch voor hem zijn. Het liefst plaatsen we Jack in het buitenland, want de zon doet hem goed. Wie helpt deze knappe kerel aan een veilig plekje?

Belangrijke kenmerken van Jack zijn:

Energielevel: gemiddeld

Intelligentie: hoog

Zelfvertrouwen: gemiddeld

Zelfbewustzijn: gemiddeld

Vasthoudendheid: hoog 
 
Het is bij een adoptie belangrijk dat je zelf in de kenmerken hoger dan of gelijk aan de hond die je wil adopteren scoort, om ervoor te zorgen dat er een passende match uit kan voortvloeien. 


Ras: Kruising
Geslacht: Reu - gecastreerd
Geboortedatum: 10/09/2020
Bevelen: Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf
Zindelijk: Ja
Keuring: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd
Kan mee in de auto: Ja
 

0,00 € 0.0 EUR 0,00 €

0,00 €

Ter Adoptie

  • Reageert op andere honden
  • Kan bij kinderen 0-7 jaar
  • Kan bij kinderen 7-14 jaar
  • Kan bij kinderen 14-21 jaar
  • Kan bij katten
  • Formaat
  • Hoeveelheid sturing nodig

Deze combinatie bestaat niet.

Reageert op andere honden: Alleen bij te weinig sturing
Kan bij kinderen 0-7 jaar: Nee
Kan bij kinderen 7-14 jaar: Nee
Kan bij kinderen 14-21 jaar: Nee
Kan bij katten: Ja
Formaat: Groot
Hoeveelheid sturing nodig: Veel