Kobus

https://www.stichtinganimalsfaith.nl/web/image/product.template/114/image_1920?unique=2cec05a

Wat onzekere, van binnen lieve jongen die nog wat sturing nodig heeft.

Kobus is in Griekenland geboren en is door een Stichting naar Nederland gebracht. Hij is door een gezin geadopteerd, maar vanwege te weinig sturing heeft er een bijtincident plaatsgevonden met voor Kobus een onbekend persoon. Kobus is na dit incident tijdelijk in een opvang gezet, terwijl de stichting naar een gastgezin zocht. Kobus heeft gedurende 2 jaar in verschillende pensions gezeten en zijn gedrag werd begrijpelijk steeds erger. Geen sturing, teveel prikkels, te weinig slaap en te weinig gestructureerde beweging, doet weinig honden goed. Omdat Kobus zonder training geen enkele kans op adoptie maakte en enige andere optie euthanasie was, heeft de stichting gelukkig de beslissing genomen om hem bij ons af te staan.

Kobus laat zich bij ons als een lieve, maar onzekere en gevoelige jonge man zien. Hij schiet snel in de overcompensatie om zijn angsten te verstoppen. Hij heeft in het verleden veel uitvalgedrag naar vreemde honden en mensen getoond, maar ondertussen loopt hij netjes alleen en in een groep honden mee. Bij mensen die hij kent en vertrouwt, ontdooit hij snel en dan laat hij zijn lieve, knuffelige kant zien. Kobus heeft zijn hele leven lang alle verantwoordelijkheid moeten nemen en veel minder hulp gekregen van mensen dan dat hij nodig had. Wij laten hem elke dag zien dat dat niet meer nodig is, en dat wij wel voor hem opkomen. Hij vindt de structuur en duidelijkheid zichtbaar fijn en ontspant elke dag een beetje meer.

Kobus zoekt stabiele mensen, die rust uitstralen, niet snel onder de indruk zijn, en Kobus in zijn angsten en onzekerheden kunnen begeleiden. Wij werken hard aan de hersocialisatie van Kobus en het opbouwen van zijn zelfvertrouwen, maar hij is pas kort bij ons, dus hier moet nog flink aan gewerkt worden. Wij plaatsen Kobus gezien zijn onzekerheid niet bij jonge kinderen, hij kan wel bij andere honden geplaatst worden, graag zelfs, met een voorkeur voor een stabiele en rustige teef. Kobus zoekt een rustige omgeving. Middenin een drukke stad is niet de juiste plek voor hem. Een plekje in het buitenland zou perfect voor hem zijn. Kobus was zelf natuurlijk het liefst in Griekenland blijven wonen, dat leven kan hij aan. Het drukke Nederland is eigenlijk veel te lastig voor hem, dus als hij in Nederland geplaatst zou worden, dan ergens op de beperkte plekken waar nog rust en ruimte is. We plaatsen Kobus door heel Europa, dus schroom ons niet te contacteren als je in het buitenland woont.

Belangrijke kenmerken van Kobus zijn:

Energielevel: gemiddeld

Intelligentie: gemiddeld 

Zelfvertrouwen: laag

Zelfbewustzijn: laag

Vasthoudendheid: gemiddeld 
 
Het is bij een adoptie belangrijk dat je zelf in de kenmerken hoger dan of gelijk aan de hond die je wil adopteren scoort, om ervoor te zorgen dat er een passende match uit kan voortvloeien. 

Ras: Kruising
Geslacht: Reu - gecastreerd
Geboortedatum: 20/11/2020   
Bevelen: Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf
Zindelijk: Ja
Keuring: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd
Kan mee in de auto: Ja 
  
 

0,00 € 0.0 EUR 0,00 €

0,00 €

Ter Adoptie

  • Reageert op andere honden
  • Kan bij kinderen 0-7 jaar
  • Kan bij kinderen 7-14 jaar
  • Kan bij kinderen 14-21 jaar
  • Kan bij katten
  • Formaat
  • Hoeveelheid sturing nodig

Deze combinatie bestaat niet.

Reageert op andere honden: Alleen bij te weinig sturing
Kan bij kinderen 0-7 jaar: Nee
Kan bij kinderen 7-14 jaar: Nee
Kan bij kinderen 14-21 jaar: Alleen met genoeg sturing en tijd
Kan bij katten: Alleen met genoeg sturing en tijd
Formaat: Groot
Hoeveelheid sturing nodig: Veel