Asiel

Kunt u niet meer voor uw hond of kat zorgen en wilt u dat uw dier op een goede manier opgevangen, getraind en herplaatst wordt? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in honden en katten met zware gedragsproblemen; dieren die in andere asiels niet terecht kunnen wegens probleemgedrag. Uiteraard vangen wij ook minder zware gevallen op. Wanneer u er over denkt om uw dier af te staan, kunt u altijd contact met ons opnemen om advies in te winnen. Vaak is er nog wat te doen aan het probleemgedrag en is afstand niet direct nodig. Wij helpen u dan graag verder met het oplossen van dit gedrag.

Afstand doen

Indien u echt niet meer voor uw dier kan zorgen, kan uw dier bij ons terecht wanneer wij plek hebben. Honden met zware gedragsproblemen moeten een rehabilitatietraject doorlopen, voordat wij ze doorplaatsen. Al onze honden volgen een basistrainig voordat ze geplaatst worden. 
Daar wij voldoende tijd aan elke hond moeten schenken om hen weer op de rit te krijgen, kan het zijn dat wij uw hond niet direct aan kunnen nemen, maar dat wij uw dier op onze wachtlijst plaatsen. Wij laten geen dieren inslapen omdat ze te lang bij ons zitten. Als een dier plaatsbaar is, kan hij hier dus blijven totdat er een goede plek gevonden is, ongeacht hoe lang dit duurt. Het is hierdoor moeilijk te voorspellen wanneer uw dier aan de beurt is, als deze op de wachtlijst staat.

Hond adopteren

Heeft u interesse in een dier van ons, bel ons dan voor een afspraak. De adoptieprocedure voor honden is bij ons strikt en gebeurt volgens de volgende stappen:

  1. Er zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden, waarin wij kijken welke hond(en) bij u zou(den) kunnen passen. Aan de hand hiervan stellen wij u één voor één aan de geschikte honden voor. Langs de hokken lopen is bij ons niet mogelijk, voor de rust en het welzijn van onze honden. 
     
  2. Als er een klik is, kunnen wij een vervolgafspraak maken om samen met de hond te gaan lopen, zodat wij u kunnen leren hoe u rustig met de hond wandelt, zonder trekken, springen, uitvallen of andere onrust aan de lijn, waardoor de wandeling zowel voor u als voor de hond prettig verloopt.
     
  3. Vervolgens volgt er een huisbezoek (samen met de betreffende hond), om de situatie thuis te bekijken en tips voor in huis te geven.
     
  4. Daarna krijgt u nog een gratis training, zodat u op alles bent voorbereid voordat er tot adoptie overgegaan kan worden.

Wij geven u alle handvatten mee om een fijne samenwerking met uw hond aan te gaan en u kunt ook na adoptie op onze hulp rekenen, wanneer deze ook maar nodig is.
​Wij plaatsen onze honden wereldwijd, een goede plek is voor ons belangrijk dan een plek vlakbij. Schroomt u dus niet om contact met ons op te nemen wanneer u niet in Nederland woont.

Kat adopteren

​Katten worden in onze herplaatsing goed gesocialiseerd, zindelijk gemaakt mits nodig en gestuurd op gedrag. Als u interesse in één van onze katten heeft, mailt u ons dan ook voor een afspraak. Wij kunnen u van alle katten de karaktereigenschappen vertellen en zo kunnen we kijken welke kat het beste in uw situatie zou passen. Wij geven u informatie mee, waar u op moet letten bij de adoptie en eerste weken dat u de kat in huis heeft en ook hier kunt u altijd op onze hulp rekenen, indien nodig. Een aantal weken na adoptie, volgt er altijd een huisbezoek.