Athos Ter adoptie

Lieve, slungelige grapjas.

Athos heeft al veel meegemaakt. Hij is als pup op straat geboren en toen opgevangen in een opvang in Roemenië, waar het leven vaak slechter is dan op straat. Zo ook bij Athos, van de 11 pups stierven er 6 al snel in het asiel. Bij de adoptie zat geen begeleiding en Athos werd op een parkeerplaats overgedragen aan zijn vorige baasjes. Hij was erg onzeker en kreeg helaas al direct meer vrijheid dan hij aan kon. In zijn prepuberteit kwam dit dan ook al tot uiting; hij voelde zich verantwoordelijk voor zijn baasjes en ging daardoor verlatingsangst creëren en uitvallen naar andere honden en naar bezoek in huis. Athos werd veel met gehoorzaamheid/conditionering getraind, wat zijn onzekerheid vergrootte en zijn eigen denkvermogen verkleinde. Daarna is er een trainer ingeschakeld. Helaas werkte deze met een stroomband, waardoor Athos wel minder vervelend gedrag ging vertonen, maar zijn vertrouwen juist sterker werd aangetast. De baasjes zijn toen nog met wat trainers in zee gegaan en het gedrag van Athos leek met en met wat te verbeteren. Helaas namen de baasjes er toen een pup bij, wat natuurlijk heel veel tijd en aandacht kost, dat terwijl Athos nog middenin zijn puberteit zat en nu juist extra begeleiding nodig had. Tevens gingen ze vlak daarna verhuizen, iets dat heel spannend is voor alle honden en waar ze veel begeleiding bij nodig hebben. Maar Athos kreeg deze begeleiding helaas niet, hij werd in een buitenkennel gezet in het nieuwe huis, wat zeer spannend is voor een hond die veel hulp en begeleiding nodig heeft. Vanzelfsprekend viel Athos dan ook terug in zijn oude gedrag en daarom is hij bij ons afgestaan. De baasjes hebben dus wel gezocht naar de juiste begeleiding, maar kregen geen passend advies voor Athos.

Eenmaal bij ons werd duidelijk dat Athos zich nooit echt goed begrepen heeft gevoeld. Hij had weinig vertrouwen in mensen en dacht alles zelf op te moeten knappen. Hij vindt het soms nog wat moeilijk om met mensen te binden, door alles wat hij heeft meegemaakt is hij daar wat gereserveerd in geworden. 
Met andere honden gaat het hier ondertussen hartstikke goed. Athos loopt netjes aan de lijn, zowel alleen als in een groep. Ook reageert hij niet op honden die we passeren wanneer hij met een kalme begeleider is. Vreemde mensen kan hij nog wat spannend vinden, wanneer hij in een kennel zit verstopt hij zich dan, maar als hij genegeerd wordt dan ontdooit hij al snel. Snelle bewegingen en druk gedrag vindt Athos ook nog af en toe spannend, daarom is een kalm huishouden belangrijk voor hem. Buiten kan Athos soms nog wat afgeleid zijn, maar met veel oefenen wordt dat met de dag beter.

Athos is door ons geplaatst bij een koppel. Hij is zo'n twee jaar geadopteerd geweest en dit ging over het algemeen heel goed. Plots veranderde de mening van de baasjes en kregen wij te horen dat Athos zo spoedig mogelijk terug moest naar het asiel. We weten nog altijd niet precies wat er is gebeurd, maar we weten wel dat het niet aan Athos lag, en hij dit niet verdiende. Nadat wederzijds vertrouwen was geschaad, hebben we Athos terug opgenomen in ons asiel. Hij is nu wat angstiger voor vreemde mensen, en dan voornamelijk voor mannen. Echter wanneer hij de juiste begeleiding krijgt, ontdooit hij snel. Wij gaan opnieuw op zoek naar het perfecte huisje voor onze grote vriendelijke reus.

We zoeken een rustig huishouden voor Athos, met kalme, verstandige mensen, die begrijpen dat Athos zeker nog hulp van zijn baasjes nodig zal hebben. Mensen die hem de wereld op een ontspannen tempo laten ontdekken. Mensen met veel zelfvertrouwen die graag met Athos willen samen werken, hij is namelijk een hond met een eigen mening waarmee een team gevormd moet worden. Athos kan bij een andere hond geplaatst worden, mits deze zelfverzekerd en kalm is. Kinderen die oud genoeg zijn om Athos zijn rust te kunnen geven (vanaf een jaar of 16), zou kunnen.

 

Kruising

Reu - gecastreerd

18/09/2018

Zeer groot

Zit, af, kom hier, mand, bench, rustig, nee

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

Ja