Chico Ter adoptie

Zelfverzekerde clown met een sterk karakter.

Chico heeft een zeer bewogen leventje gehad voordat hij bij ons kwam. Hij is door een stichting uit Spanje gehaald en bij een vrouw geplaatst die niet veel met deze lichtelijk eigenwijze hond kon. HIj werd dan ook niet tot nauwelijks uitgelaten en heeft veel van zijn socialisatie gemist.
Deze mevrouw heeft hem doorverkocht aan een gezin dat toevallig in de buurt was. Zij hebben Chico direct meegenomen, terwijl ze een week later op vakantie gingen. Ook hier werd Chico meteen meegenomen en toen ze een week later weer thuis kwamen, begonnen de problemen eigenlijk.
Omdat Chico niet direct een rustige, veilige binding met zijn nieuwe baasjes en omgeving heeft kunnen maken, maar dit door de omstandigheden vooral met onrust werd geassocieerd door Chico, werd hij ook heel onrustig in huis. Het was daarnaast ook een druk huishouden met veel familie en vrienden die heel vaak binnen en buiten liepen. Chico voelde zich bedreigd door zoveel prikkels om hem heen en begon flink uit te vallen naar bezoek. Uiteindelijk is Chico hiervoor in training gekomen bij ons, waar hij met sprongen vooruit ging. Helaas bleek de associatie die hij met het huis had gemaakt te sterk en bleek ook zijn karakter te gevoelig voor zo'n drukke omgeving. Er is daarom besloten Chico bij ons af te staan.

Chico heeft hier al veel geleerd; hij is veel kalmer en liever dan hij was toen we hem voor het eerst zagen. Uiteraard zit hij nog middenin zijn puberteit en zal hij dus nog regelmatig testen hoever hij kan gaan. Zeker in een nieuwe omgeving zal hij de regels uit gaan proberen. Chico is prikkelgevoelig en heel drukke omgevingen moeten dus met enige regelmaat geoefend worden met hem, zodat hij hier beter mee leert om te gaan. Ook kinderen vindt hij wat spannend door zijn prikkelgevoeligheid.

We zoeken een kalm persoon of koppel voor Chico, zonder kinderen. Chico is een hond met een hoogenergielevel, dus baasjes die sportief zijn aangelegd ziet hij wel zitten. Buiten mag Chico lekker uitgedaagd worden door nieuwe plekken op te zoeken en nieuwe dingen te doen. In huis is rust en kalmte heel belangrijk voor Chico. Hij kan prima alleen blijven en zou eventueel ook bij een andere kalme, doch zelfverzekerde hond geplaatst kunnen worden.

Spaanse Waterhond

Reu - gecastreerd

15/11/2018

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

In training

Ja

In training