Dex Ter adoptie

Lieve, vrolijke jongen.

Dex is in coronatijd als pup gekocht bij een broodfokker. De baasjes hadden de opvoeding van een pup, zeker met zoveel prikkels er omheen omdat iedereen thuis was, behoorlijk onderschat. Daarom stond Dex een paar dagen later alweer op marktplaats. Dex is toen overgenomen door de vrouw die hem naar ons heeft gebracht. Door zijn verleden met te weinig socialisatie en zo snel weer herplaatst te worden, raakte Dex heel snel overprikkeld en sliep veel en veel te weinig. Dit resulteerde in druk en hyperactief gedrag, zoals naar alle honden toe willen en deze niet met rust kunnen laten, blaffen als hij eigenlijk moest gaan slapen, happen naar dingen, handen, bewegingen en zelfs maag-darmklachten door de stress.
Het nieuwe bazinnetje probeerde dit in goede banen te leiden, maar Dex en de kinderen allemaal tegelijk opvoeden bleek teveel en te onrustig. Omdat het bazinnetje wilde dat Dex eerst een goede basis zou krijgen voordat hij herplaatst werd, zodat hij niet weg en weer zou worden gegooid, heeft ze ervoor gekozen hem bij ons af te staan.

Het was bij binnenkomst direct ontzettend duidelijk dat Dex inderdaad volledig overprikkeld was en we hebben hem dan ook meteen te slapen gelegd. Na wat protest viel hij al gauw in een diepe slaap. Toen hij na een aantal dagen bijgeslapen was, was Dex een andere hond. Hij is nu super sociaal naar andere honden en loopt ondertussen keurig aan de lijn, zowel alleen als in een groep. Hij kan andere honden prima negeren, zelfs als hij losloopt en luistert heel goed. Hij is vriendelijk en vrolijk. Uiteraard kan hij af en toe nog wat snel druk worden, wat hoort bij jonge honden, maar hij laat zich hier heel goed in sturen.

Dex is dan ook de ideale beginnershond, wanneer hij de sturing krijgt die een jonge hond nodig heeft. Hij kan prima geplaatst worden bij kinderen boven de 10 jaar oud, andere honden en/of andere dieren. Dex zoekt leuke, actieve baasjes, die hem veel van de wereld willen laten zien en die begrijpen dat hij de komende 2,5 jaar nog veel begeleiding nodig heeft, zodat hij met een veilig gevoel door de puberteit heen kan rollen.

Labrador kruising

Reu - gecastreerd

18/08/2020

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja