Drogo Geadopteerd

Lieve, zachtaardige, onzekere hond.

Drogo is als pup gekocht door zijn vorige baasjes. Geheel in lijn met de rassen waarmee Drogo gekruist is, is hij een onzekere hond die veel van de wereld moet zien op de juiste manier. Helaas is de socialisatie van Drogo erbij ingeschoten bij de vorige baasjes, wat maakte dat hij steeds gestrester en hyperactief werd. Toen zijn bazinnetje een burn out kreeg, werd het gedrag van Drogo alleen maar erger en ging hij ook de katten achterna en durfde hij ze vast te pakken. In overleg met de dierenpolitie is er toen besloten dat hij Drogo het beste naar ons kon komen, voordat er grote ongelukken zouden gebeuren.

Eenmaal bij ons werd duidelijk dat Drogo inderdaad niet goed gesocialiseerd was. Hij vond het in het begin absoluut niet fijn als er aan hem gezeten werd door onbekende mensen en kon dan in paniek raken en vanuit die paniek happen. Gelukkig gaat dit steeds beter en heeft hij steeds minder tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen. Andere honden en dieren vond hij in het begin ook heel spannend, maar ondertussen loopt hij keurig mee met de andere honden tijdens de wandelingen. Ook met honden passeren heeft hij geen problemen meer wanneer hij goed gestuurd wordt. HIj loopt echt uitstekend aan de lijn, alsof je geen hond vast hebt.
Drogo vindt het heerlijk om de wereld te ontdekken en vindt naar nieuwe plekken gaan dan ook heel fijn en uitdagend. Drogo heeft in het begin wat tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen en vertrouwen moet stap voor stap opgebouwd worden met hem. We trainen dagelijks met hem om hem steeds wat zelfverzekerder te maken.

We zoeken een rustige plek voor Drogo met niet teveel prikkels buitens- en binnenshuis. Een plekje in een dorp of aan de rand van de stad, een beetje buitenaf waar er niet continu nieuwe geluiden en impulsen zijn, zou ideaal zijn! Drogo zou graag een rustig huishouden willen, zonder kinderen en het liefst zonder andere dieren, al zou een stabiele teef hem nog wel kunnen helpen in zijn ontwikkeling.

Mechelse Herder x Hollandse Herder

Reu - gecastreerd

27/10/2017

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

In training

In training