Drogo Ter adoptie

Lieve, zachtaardige, onzekere hond.

Drogo is als pup gekocht door zijn vorige baasjes. Geheel in lijn met de rassen waarmee Drogo gekruist is, is hij een onzekere hond die veel van de wereld moet zien op de juiste manier. Helaas is de socialisatie van Drogo erbij ingeschoten bij de vorige baasjes, wat maakte dat hij steeds gestrester en hyperactief werd. Toen zijn bazinnetje een burn out kreeg, werd het gedrag van Drogo alleen maar erger en ging hij ook de katten achterna en durfde hij ze vast te pakken. In overleg met de dierenpolitie is er toen besloten dat hij Drogo het beste naar ons kon komen, voordat er grote ongelukken zouden gebeuren.

Eenmaal bij ons werd duidelijk dat Drogo inderdaad niet goed gesocialiseerd was. Hij vindt het niet fijn als er aan hem gezeten wordt en kan dan happen. Andere honden en dieren vond hij in het begin ook heel spannend, maar ondertussen loopt hij al keurig mee met de andere honden tijdens de wandelingen. Drogo vindt het heerlijk om de wereld te ontdekken en vindt naar nieuwe plekken gaan dan ook heel fijn en uitdagend. Drogo heeft veel tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen en moet echt de tijd krijgen om vertrouwen op te bouwen. We trainen dagelijks nog flink met hem om hem steeds wat stoerder te maken.

We zoeken een rustige plek voor Drogo, weinig prikkels buitens- en binnenshuis. Hij is niet geschikt om op een appartement te houden, maar zoekt een plek in een dorp of aan de rand van de stad, een beetje buitenaf waar er niet continu nieuwe geluiden en impulsen zijn. Hij heeft een rustig huishouden nodig, zonder kinderen en het liefst zonder andere dieren, al zou een stabiele teef hem nog wel kunnen helpen in zijn ontwikkeling. Geïnteresseerden in Drogo moeten er rekening mee houden dat het adtoptietraject langer kan duren, omdat we willen dat Drogo zich op zijn gemak voelt bij iemand voordat hij geplaatst wordt. Ook zal hij, eenmaal geplaatst, veel tijd moeten krijgen om zich thuis te voelen.

Mechelse Herder x Hollandse Herder

Reu - gecastreerd

27/10/2017

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

In training

In training