Kiton Geadopteerd

Lieve jongen die alles heel goed bedoelt.

Kiton is bij ons binnen gekomen omdat zijn baasjes zagen dat hij het te moeilijk had bij hen in huis. Kiton is geadopteerd toen hij ongeveer 8 jaar oud was, hij had hiervoor in een tuin in Friesland gewoond en had dus heel erg weinig van de wereld gezien. Bij zijn nieuwe eigenaren mocht hij in een huis wonen, in het centrum van een drukke stad. Dit ging enige tijd goed, maar na een aantal maanden begon Kiton zenuwachtig en gestressed te worden. Dit uitte zich vervolgens in grommen bij aanraking of wanneer hij aan het eten was. Dit werd steeds erger: hij begon eten, zijn bench en speeltjes te claimen en kon hierbij in zijn waas heel erg lelijk doen. Zijn baasjes hebben vanalles geprobeerd, maar zijn tot de conclusie gekomen dat hij op een drukke plek, in een huis niet gelukkig zou worden.

Bij ons was Kiton vrij snel op zijn gemak: dit herinnerde hem aan zijn eerdere jaren. Heel erg veel rust en niemand die iets van hem ‘moest’ (aaien of knuffelen) hebben hem in het begin ontzettend geholpen. We konden hem al snel meenemen naar allerlei drukke plekken, maar doordat hij hier veel kon bijslapen, kon hij dit soort prikkels verwerken. Hij loopt fijn mee in de groep met alle andere honden of alleen en geniet overduidelijk van wandelen. Kiton kan ook goed loslopen. Hij is ook ontzettend lief: iedereen kan hem aaien of knuffelen en hij vindt dit tot op zekere hoogte ook prettig.

Kiton zoekt een huis waar veel rust heerst. Een rustige, kalme sfeer heeft hij nodig. Ook zoekt hij mensen die begrijpen dat hij ondanks zijn leeftijd nog veel dingen spannend vindt, en hem hierin willen begeleiden. Hij zou ook buiten kunnen wonen, hier is hij immers aan gewend. In bijvoorbeeld een verwarmde garage of dergelijke. Kiton kan ook gewoon als binnenhond geplaatst worden. Wanneer hij genoeg begeleiding krijgt, kan dit prima. Hij vindt het soms niet fijn wanneer hij gespannen is en iemand hem dan wilt aanraken. Hij laat dit dan zien door bijvoorbeeld te trillen en zijn lichaam aan te spannen. Knuffelen en dergelijke aanrakingen zijn dus oké, maar het is niet zijn favoriet. Kiton zoekt dus ook een baasje die dit begrijpt, en kan accepteren dat hij dat soms niet prettig vindt.

Kiton heeft met katten geleefd, dit is dan ook geen probleem. Een andere hond zou ook kunnen, bij voorkeur een teef, maar rustige reu is ook mogelijk. Gezien zijn gedrag plaatsen we Kiton niet bij jonge kinderen, oudere kinderen die hem zijn rust gunnen, is eventueel wel mogelijk. Kiton wordt niet in een drukke omgeving geplaatst.

Heidewachtel

Reu - gecastreerd

27/12/2012

Middelgroot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Nee

Ja

Ja