Zina Besproken

Vrolijke, energieke puber. 

Zina is als jonge pup vanuit Roemenië naar Nederland gekomen en bij haar vorige gezin terechtgekomen. Hier woonde ze samen met nog een andere hond, wat in het begin goed samen ging. Maar Zina heeft als jonge hond nog veel energie en daagde de andere hond vaak uit om te spelen. De andere hond had hier niet altijd evenveel zin in, waarop Zina speels aan zijn oren ging trekken en kort kon nippen. Haar bazinnetje vond dit voor de andere hond geen fijn leven en wou hem meer rust bieden. We wilden dit aan huis oplossen, maar mevrouw gaf helaas aan te weinig energie te hebben om Zina te geven wat ze nodig had. Daardoor is in samenspraak met de stichting die Zina naar Nederland heeft gehaald besloten dat ze beter bij ons afgestaan kon worden.

Eenmaal bij ons zien we dat Zina een enorm lieve en vrolijke hond is, die nooit veel grenzen heeft gekregen als puber en weinig socialisatie heeft gehad. Hierdoor gaat ze soms wat over haar grenzen heen en weet ze niet goed hoe ze zichzelf weer tot rust moet brengen. Een veelvoorkomend probleem tegenwoordig dat gelukkig met wat duidelijke, geduldige sturing makkelijk op te lossen is. Zina is heel sociaal naar al onze honden toe en loopt ook keurig mee in de roedel. Ze kan af en toe nog wat de clown uithangen maar als ze te ver gaat, kan ze met een beetje begrenzing weer snel tot rust komen. Verder is ze ook heel lief naar alle vrijwilligers en medewerkers. 

Zina is op zoek naar een gezin waar ze op een rustige maar duidelijke manier wordt begrensd. Een gezin dat haar tevens uitdaging tijdens de wandelingen kan bieden zodat ze zich verder kan ontwikkelen en haar energie kwijt kan. Samen de wereld ontdekken en veel nieuwe dingen doen is iets wat Zina nodig heeft. Ze kan prima geplaatst worden bij andere honden en ze kan prima overweg met kleine kinderen. Met wat begeleiding kan ze ook geplaatst worden bij andere dieren. 

Kruising

Teef - gesteriliseerd

23/01/2018

Groot

Zit, af, kom hier, in de mand, nee, rustig, blijf

Ja

Gevaccineerd, gechipt, ontwormd

Ja

Ja

Ja

Ja